Meteen naar de inhoud

Wat is flipperen?

Flipperen is een veel voorkomende – en veruit de snelste en eenvoudigste – inbraakmethode in Nederland. Ondanks dat is de term bij veel Nederlanders niet bekend als inbraakmethode.

Deur openen met een pasje?

De meeste mensen denken bij flipperen al gauw aan het spelletje op de flipperkast. Maar niets is minder waar: de inbraakmethode flipperen kan namelijk een grote impact op uw leven en op uw gevoel van veiligheid hebben. Inbrekers flipperen namelijk ook gewoon wanneer u thuis bent. Een angstaanjagend idee, vindt u niet?

Hoe werkt flipperen?

Flipperen gebeurt vooral bij voordeuren van huizen. Dat komt doordat er aan de buitenkant van de deur geen klink maar een knop zit. Dit zorgt ervoor dat mensen de deur niet altijd met de sleutel op slot draaien. Bijvoorbeeld als zij zelf thuis zijn of snel op en neer gaan naar de supermarkt.

Inbrekers flipperen een (voor-)deur die niet op slot gedraaid zit gemakkelijk open. Dit doen zij door een buigbaar plastic plaatje tussen de deur en het kozijn te schuiven. Ze duwen het plaatje langzaam richting het slot en kunnen zo het sluitmechanisme van de (voor-)deur openduwen (door de dagschoot open te duwen). In de video is te zien hoe makkelijk een deur open gaat.

Voordeur beveiligen tegen flipperen

De oplossing tegen flipperen lijkt simpel: de deur altijd op slot draaien. Maar hoe realistisch is dat? En doen de kinderen dat ook? Bijvoorbeeld wanneer u:

 • Even snel een boodschapje gaat doen;
 • Boven aan het opruimen bent;
 • Even onder de douche staat;
 • Of als u gewoon in de tuin aan het werk bent.

In deze gevallen draaien veel mensen hun voordeur niet op slot. De Voordeurbeveiliger is speciaal ontwikkeld om uw voordeur tegen flipperen te beschermen wanneer deze niet op slot zit.

Anti flipper voordeur beveiliger tegen flipperen

lees meer over voordeur beveiligen

Flipperen heeft extra vervelende gevolgen

Flipperen is een gemakkelijke, stille, schadevrije en vooral erg snelle manier van inbreken. En ja, flipperen kan ook voorkomen op een goedgekeurd veiligheidsslot! Doordat er bij flipperen geen inbraakschade is, maakt dit het politie- en verzekeringswerk een stuk lastiger. Daarnaast kan het zijn dat een inbreker uw huis leeg haalt terwijl u gewoon thuis bent. Dit heeft grote gevolgen op het gevoel van veiligheid in uw eigen huis.

De anti-flipper voordeurbeveiliger bestellen

Om uw (voor-)deur voor altijd te beschermen tegen flipperen bestelt u vandaag nog de Voordeurbeveiliger. Enkele voordelen van de voordeurbeveiliger zijn:

 • Altijd snel thuisbezorgd (in de brievenbus, zodat u niet thuis hoeft te zijn)
 • Uw huis 100% gegarandeerd beveiligd tegen flipperen
 • Eenvoudig te monteren
 • Onzichtbaar bij gesloten deur (ontsiert niet)
 • Voorzien van SKG Keurmerk & Politiekeurmerk Veilig Wonen
Het lukt deze inbreker niet om de deur open te flipperen met een pasje
Het lukt deze inbreker niet om de deur open te flipperen

Hoe werkt de Voordeurbeveiliger tegen flipperen?

Een op het deurkozijn bevestigde Voordeurbeveiliger beschermt tegen flipper-aanvallen doordat het door de inbreker gebruikte plastic plaatje vast loopt achter de Voordeurbeveiliger. Bovendien wordt het plastic plaatje door de Voordeurbeveiliger afgesneden. Uw slot kan hierdoor echt niet meer geopend worden door middel van flipperen.

Past het ook op mijn deurkozijn?

De Voordeurbeveiliger is toepasbaar op vrijwel alle deurkozijnen. Ook is hij onzichtbaar bij een gesloten deur. Hierdoor hoeft u voortaan geen lelijke anti-inbraak strips meer te plaatsen, terwijl u toch 100% beschermd bent tegen flipperen.

De Voordeurbeveiliger is toepasbaar op:

 • Kozijnen met een vrije tussenruimte tussen de deur en het kozijn van minimaal 2 mm;
 • Kozijnen van aluminium, kunststof, metaal en hout (ook verjongd);
 • Kozijnen met en zonder tochtstrip of kader;
 • Inbouw sloten en opdek sloten;
 • Deuren voorzien van een elektrische deuropener.

De Voordeurbeveiliger-set bevat:

 • De Voordeurbeveiliger (een metalen strip met plakstrook);
 • Een plaatsingsinstructie;
 • Een afteken mal (om te bepalen waar de strip geplaatst moet worden);
 • Twee schoonmaak doekjes;
 • Vier schroefjes.

Geef insluipers geen kans!

Bestel de Voordeurbeveiliger en bescherm uw gezin en kostbaarheden tegen flipperende inbrekers.


Wat maakt flipperen de vervelendste inbraakmethode?

Het is voor niemand leuk als er ingebroken wordt. Omdat de meeste inbraakmethodes ook lawaai met zich meebrengen, doen inbrekers dit vaak wanneer u niet thuis bent. Bij flipperen ontstaat geen lawaai, en ook geen braakschade. Daarom flipperen inbrekers ook gewoon wanneer u thuis bent. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw gevoel van veiligheid in huis. Daarnaast is het verzekeringswerk vaak lastiger, omdat er geen aantoonbare braakschade is.

Hoe lang hebben inbrekers nodig om een deur te flipperen?

Een inbreker die flipperen als inbraakmethode gebruik kan uw deur binnen 5 seconde open hebben. Zelfs een goedgekeurd veiligheidsslot kan geflipperd worden als het slot niet met de sleutel op slot is gedraaid. De Voordeurbeveiliger maakt hier voor goed een einde aan.

Hoe werkt het flipperen van een deur?

Inbrekers schuiven een buigbaar stukje plastic tussen de deur en het kozijn. Ze duwen het plaatje langzaam richting het slot en kunnen zo het sluitmechanisme van de (voor-)deur openduwen (door de dagschoot open te duwen). Binnen enkele seconde kunnen zij zonder schade of lawaai het huis betreden.